Redo att acceptera nya familjemedlemmar?

Att hitta ömsesidig förståelse är inte lätt även med familjen. Och någon från nära och kära skapar sin egen familj, att låta en ny person in i ditt liv är ännu svårare. Var kommer så mycket motstånd ifrån? Och hur man hjälper dig själv?

"Jag älskar min svärmor," skrattar den 36-åriga Natalia. – Även om förhållandet inte fungerade direkt: det fanns en tid då jag fick en klump, så snart det dök upp i vårt hus. Det verkade för mig att hon fyller allt utrymme, skjuter mig bort från min man. Men han hade inte problem med mina föräldrar: de lyckades omedelbart hitta ett gemensamt språk … det var fruktansvärt orättvist: han var vän med mina släktingar och jag och hans mamma -. Jag var tvungen att lära av honom metoder för att skapa relationer … ”Men ofta kan inte nya släktingar inte bara komma närmare, utan till och med bara för att kommunicera lugnt när de tvingar omständigheter. "Varje förändring i familjens sammansättning, oavsett om det är ett bröllop, utseendet på barn eller en äldre släkting som kräver vård, bryter mot balans," säger familjenpsykoterapeuten Varvara Sidorov. Den andra är en främling, en person kommer inte från sin vanliga cirkel, en främling, släpper ut vilket betyder att blockera allt som fungerade före honom på något sätt. "När en ny person försöker integrera i ett etablerat system förändras avståndet mellan alla deltagare: nybörjaren måste uppmärksamma, vilket innebär att någon kommer att få honom mindre," fortsätter terapeuten. – Hur anpassningen kommer att passera beror på varje deltagares individuella egenskaper, på deras humör och önskan att acceptera en annan. Det svåraste är nära familjer: det är inte bara svårare att komma in i dem, utan det är mycket svårare för dem att låta någon annan ”.

Kommer – dold bra?

Du kan naturligtvis relatera till uppkomsten av nya familjemedlemmar som ett lyckligt förvärv, "Ytterligare värde". Men – det lyckas inte alltid. 43-åriga Valentina medger att han inte kan acceptera sin brors fru. ”Så många år har gått, och det irriterar mig fortfarande. Innan varje möte försöker jag dra mig ihop, men spänningen hänger fortfarande i luften. I vår familj, sinne, smak, utbildning har alltid värderats. Allt detta har inget att göra med henne ". Valentina beklagar att han kom från sin bror. "Vi har alltid varit goda vänner, stött varandra … kanske det är därför utseendet på den här kvinnan, inte alls som min bror och jag, som enligt min mening bara lockar kläderna, tog jag det som ett förråd från hans sida, säger hon.

"Det finns begreppet din cirkel som en social grupp," kommenterar Barbara Sidorov. – En ny person uppför sig ofta inte enligt reglerna. Helt enkelt för att de kulturella koderna för två familjer inte sammanfaller. Ofta måste den som förde "främlingen" av detta skäl göra ett val till hans fördel och flytta bort från släktingar, som naturligtvis uppfattas i familjen som ett förråd ".

Att komma överens är det svårt att hitta ett gemensamt språk inte bara för vuxna som tvingas växa upp efter bröllopet. Problem kan också uppstå hos barn från tidigare äktenskap, när de börjar bygga relationer med varandra, med en styvfar eller styvmor. De är https://www.flashthat.com/overraskningseffekten-reglerna-for-tillfalligt-sex/ rädda för att förlora kärleken till sin förälder eller misstänker en "nykomling" som han vill ta sin egen plats … varje situation där du behöver "gå med" det väl etablerade teamet (till exempel arbetare) är åtföljd av svårigheter, men i familjen kan konflikter vara starkare, eftersom satsningarna är högre. Frågan uppstår alltid om platsen för alla och den omedvetna rivaliteten. "Till exempel är mormor från hennes far aktivt involverad i hennes barnbarns liv, och modern börjar vara rädd för att barnet kommer att älska henne mer," säger Varvara Sidorov. – Mamma går ju till läkare, borstar tänderna, testar lektioner. Och mormor är en evig semester: godis, spel, leksaker … Kanske vill min mamma inte bli av med en främling som, som kommer, uppmärksammar inte bara barn, utan också hennes make ”.

«
»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *